Xiaomi Redmi 8 vs. Samsung Galaxy A10

In ziua de azi, inca mai putem gasi smartphone-uri bune la un pret de 150 de euro sau chiar mai putin. Este cazul lui Samsung Galaxy A10 si a lui Xiaomi Redmi 8. Insa, pentru a sti care din cele doua telefoane merita sa fie achizitionate citeste randurile de mai jos.

Design. Cele doua smartphone-uri propun un design relativ similar, cel putin in partea din fata. Trebuie sa spunem ca atat Redmi 8 cat si Galaxy 10 propun un ecran de 6,2 inchi, cu margini relativ largi si un breton in forma de picatura de apa in partea superioara. Insa, exista si cateva diferente intre aceste doua smartphone-uri. In partea din spate, Redmi 8 are o carcasa stralucitoare cu reflexii irizate. Tot aici regasim cititorul de amprente digitale si, putin mai sus, modulul foto cu senzor dublu. Galaxy A10 propune o parte din fata mai discreta. Galaxy A 10 nu dispune de un cititor de amprente digitale. In termeni de design cele doua telefoane par destul de apropiate.

Ecran, un afisaj mai luminos la Samsung. Rezolutia este identica in cazul celor doua telefoane, 1520X720 pixeli. De notat este faptul ca cele doua telefoane sunt echipate cu un ecran LCD. Galaxy A10 ofera un ecran mai luminos ceea ce inseamna ca ii acordam un punct in plus lui Galaxy A10.

Software si performante. Ambele telefoane folosesc Android 9.0 Pie. Fiecare constructor si-a adaugat propria interfata – One UI la Samsung si MIUI la Xiaomi. Galaxy A10 foloseste un Exynos 7884 la care se adauga 2 GB RAM. De cealalta parte, Xiaomi Redmi 8 foloseste un Snapdragon 439 alaturi de 3 sau 4 GB Ram in functie de versiune. Galaxy A10 se descurca mai bine datorita unei interfete mai fluide. In plus, acesta din urma nu se incalzeste atat de tare si prezinta o navigare mai fluida.

Foto. In partea din spate ambele telefoane sunt echipate de un aparat foto unic. Chiar daca pe Redmi 8 regasim un al doilea senzor foto de 2mpx acesta din urma este doar pentru modul portret. Galaxy A10 beneficiaza de un senzor foto de 13 mpx si un senzor de 5mpx pentru camera frontala. Redmi 8 are un aparat foto principal de 12 mpx cu un obiectiv unghi ultra larg echivalent 27mm. In partea din fata regasim un obiectiv de 8mpx pentru selfies.

In privinta celor doua telefoane avem egalitate pentru software. Chiar daca telefonul lui Xiaomi ofera o autonomie mai buna si un design mai placut, Galaxy A10 iese invingator datorita unui aparat foto mai eficient, o mai buna gestiune a performantelor si un ecran ami luminos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *