Xiaomi Mi A3 vs. Redmi Note 7 – care este cel mai bun smartphone?

Xiaomi isi creste prezenta pe segmentul gamei mid range cu un nou telefon ce are particularitatea de a propune o experienta pura. Insa care sunt celelalte elemente care il diferentiaza de principalul sau adversar de pe piata, adica Redmi Note 7? Descopera in cele ce urmeaza care din cele doua telefoane este cel mai bun si care merita sa fie achizitionat in 2019.

Design. Noul Xiaomi Mi A3 prefera sa joace cartea conformitatii spre deosebire de predecesorii sai. Gasim margini rotunjite, breton in forma de picatura de apa, o serie de elemente care il disting de Xiaomi Mi A2. Spatele telefonului gazduieste o suprafata din sticla semi-transparenta. Redmi Note 7 vine si el cu o evolutie frumoasa la nivel estetic. Bretonul este discret datorita formei sale de picatura de apa, marginile sunt cat mai reduse cu putinta insa tot sunt vizibile. Partea dorsala este acoperita de sticla si protejata de Gorilla Glass.

Software. Facand parte din labelul Android One, Xiaomi Mi A3 beneficiaza de Android 9 Pie cu o interfata pura. Este simplu si placut de folosit. Nefacand parte din labelul Android One, Redmi Note 7 propune celebra interfata a constructorului chinez, MIUI. O interfata care se poate personaliza in functie de dorintele utilizatorului.

Performante. Xiaomi Mi A3 beneficiaza de Snapdragon 665, un SoC din gama mid range de la Qualcomm. Adreno 512 este inlocuit de catre Adreno 610, un GPU care permite reducerea consumului energetic. Redmi Note beneficiaza de Snapdragon 660 spre deosebire de predecesorii sau care erau dotati cu Snapdragon 632. Un procesor care vine cu performante excelente.

Aparat foto. Xiami Mi A3 este dotat cu un aparat foto triplu – un aparat foto principal de 48mpx, un al doilea de ultra unghi larg de 8mpx si un al treilea de 2mpx. Experienta foto este in general reusita. Redmi Note 7 beneficiaza de un aparat foto dublu – un aparat foto principal de 48 mpx si de un al doilea de 5mpx. Este important de mentionat faptul ca Xiaomi a ales senzorul Samsung GM1 si nu Sony IMX586.

Baterie. Xiaomi Mi A3 propune o baterie puternica si mare, cu o capacitate de 4030 mAh. Ceea ce inseamna ca baterie tine cu usurinta doua zile, fara probleme. Este compatibil cu incarcarea rapida pana la 18W insa este furnizat cu un incarcator de 10W. Redmi Note 7 vine cu o baterie mai mica, de 4000 mAh insa producatorii promit o autonomie de pana la trei zile.

Redmi Note 7 ramane campion in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Chiar daca este propus cu cativa euro in plus, Mi A3 ramane o alternativa buna pentru cei care isi doresc o experienta de utilizator epurata sub Android One.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?