Vrei să fii mai fericit și să revii la esențial? Iată ce trebuie să faci

Nu exista viata fara greutati. Si totusi, asta nu te impiedica sa nu incerci sa fii fericita. Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa profiti din plin de fiecare moment fericit al vietii.

Sa definim fericirea? Un lucru aproape imposibil. Ficare are propria sa fericire sau bucurie. In teorie, este vorba despre o stare durabila de satisfactie existentiala. Pe scurt, ceva ce nu exista. Cum ar trebui sa profiti din plin in fiecare zi de cele mai frumoase momente din viata atunci cand grijile sunt din ce in ce mai multe si avem si o constiinta care nu ne da pace?

Cultiva arta bucuriei. Atunci cand fericirea nu mai este posibila, bucuria este un lucru posibil. Se poate gasi peste tot, mereu. In frumusetea din jur, cea a cerului, a lecturii, a conversatiei cu persoanele iubite din jurul nostru…

Nu te mai compara. In noi si nu in felul in care ne privesc cei din jur, suntem capabili sa gasim capacitatea de fi prezenti, de a iubi, de a ne minuna, de a crea, de a savura, de a transmite si de a invata. Fiecare trebuie deci sa se recentreze asupra propriilor dorinte. Retelele sociale ar trebui sa fie privite deci cu suspiciune deoarece ne pot alimenta frustrarile, prezentandu-ne doar vieti ideale.

Nu confunda placerea cu fericirea. Bininteles ca un confort material poate participa la fericire, dar nu este de ajuns. Acesta este cel care poate declansa o intreaga cascada de neurotransmitatori precum serotonina, dopamina sau oxitocina. Dar toate acestea contribuie la o stare de bine pasagera, care dureaza foarte putin timp.

Creeaza cat mai multe legaturi. Nu bogatia sau celebritatea te poate face sa fii fericit, ci calitatea relatiilor. Familia, prietenii, comunitatea sau relatiile sunt cele mai importante, fara doar si poate.

Trebuie sa iti apreciezi calitatile. Cum sa fii fericita daca pe tine insati nu te apreciezi? Nu ar trebui sa te concentrezi asupra defectelor, ci asupra punctelor tale forte. Nu te mai corecta mereu si optimizeaza tot ce e mai bun din tine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?