Trucuri pentru tratarea unei carii

Prevenirea reprezinta cheia pentru a evita orice carie dentara. Cauzate de zaharurile prezente in alimentele ingurgitate si de bacteriile care se afla in cavitatea bucala, caria dentara este o afectiune care afecteaza o mare parte din populatie si care poate avea repercusiuni nefaste asupra planului ocular, renal si cardiovascular. Evitarea si tratarea cariilor cu ajutorul unor trucuri este un lucru posibil.

Schimba-ti obiceiurile alimentare. O alimentatie sanatoasa si echilibrata este intotdeauna benefica pentru sanatate. Studiile publicate arata faptul ca o schimbare alimentara poate inversa o carie dentara. Daca optam pentru o alimentatie mai putin bogata in zahar acest lucru va permite o excelenta absorbtie a calciului, benefic pentru oase si dinti. Consuma produse lactate si privilegiaza bauturile fara zahar precum apa. Alimentele dulci conduc la formarea cariilor si acidul fitic contribuie la diminuarea biodisponibilitatii mineralelor si provoaca o lipsa de calciu si de fier.

Opteaza pentru o guma de mestecat fara zahar. Mestecarea unei gume fara zahar poate contribui la prevenirea cariilor dentare. Mestecarea unei gume timp de 10 minute ar elimina cu pana la 100 de milioane de bacterii din gura. Guma de mestecat contine un compus cunoscut sub numele de xylitol. Este un edulcorant natural care nu produce bacterii dar favorizeaza saliva pentru o curatare naturala a gurii.

Curata si schimba in mod regulat periuta de dinti. O periuta de dinti murdara reprezinta un veritabil cuib de microbi. Periuta de dinti ar trebui sa fie una cu peri supli si sa ajunga si in locurile mai putin accesibile. Dupa fiecare folosire trebuie sa cureti periuta de dinti cu apa calda si sa o lasi la uscat in aer liber.

Foloseste ulei de cocos. Uleiul de cocos tinut timp de 20 de minute in gura contribuie la prevenirea cariilor. Alaturi de un periaj regulat al dintilor si folosirea atei dentare se va putea preveni aparitia cariilor.

Vizite la dentist o data-de doua ori pe an. Trebuie sa ne vizitam medicul dentist de cel putin o data-de doua ori pe an. Acesta va putea face astfel un bilant al antecedentelor medicale, o curatare profunda a dintilor si va preveni aparitia fenomenelor dureroase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?