Top regiuni de vizitat în 2020

Lonely Planet a publicat recent o lista cu cele mai bune regiuni de descoperit in anul 2020, toate alese pentru actualitatea lor, experientele unice pe care le propun, capacitatea lor de a-i face pe turisti sa viseze si turismul durabil pe care il propun.

Iata cateva dintrele ele ce trebuie neaparat descoperite anul viitor.

Amazonia braziliana. Amazonia braziliana inseamna natura in cea mai pura stare a sa. Este o regiune veche, cu o fauna foarte multicolora, cu o flora luxurianta si salbatica, cu plante si animale printre cele mai rare din lume.

Golful Kvarner, Croatia. Prinsa ca intr-un « sandvis » intre regiunile cu cel mai inalt potential turistic- Dalmatia si Istria, aceasta parte mai putin cunoscuta din Croatia este cea mai populara in ceea ce priveste gastronomia si respectarea mediului.

Nord- estul argentinian. Aisi se regasesc, bineinteles, faimoasele cascade Iguazu, una din cele sapte minuni ale lumii naturale. Creat in anul 2018. parcul natural Ibeira, va deveni cu siguranta una din cele mai frumoase destinatii de aici.

Provincia Cadix, Spania. Datorita gastronomiei sale minunate, aceasta provincie devine din ce in ce mai populara. Aici se afla cel mai bun restarurant, conform ghidului Michelin din anul 2018.

Provincia Guizhou, China. Odata cu lasarea serii, aici vei gasi o multime de standuri cu mancare si un bol cu taietei traditionali chinezesti costa doar cativa banuti. La tara, satucurile, cu acoperisurile lor de lemn nu s-au schimbat de cateva secole intregi.

Insula Lord Howe, Australia. Doi munti inalti, plini de verdeata domina laguna de vis de aici si reciful de corali cel mai sudic din lume. Cu plajele sale care seamana cu niste cornuri perfecte si splendidele poteci care traverseaza paduri luxuriante, insula ofera splendide peisaje si cele mai frumoase activitati.

Maine, Statele Unite. Cel mai mare Stat din New England, a fost mereu obiect de mandrie. In 2020 se va sarbatori bicentenarul sau. Cu aceasta ocazie se vor organiza o multime de festivaluri, expoztii si concerte.

Tohoku, Japonia. Este deja destul de popular, datorita peisajelor sale naturale spectaculoase, a mostenirii sale culturale, festivalurilor sale istorice si a gastronomiei sale. Se afla in refacere inca din 2011 de la devastatoruil tsunami si cutremur, dar este o regiune care promite mult.

Marches, Italia. In anul 2020, orasul Urbino cel mai pitoresc de aici, va celebra 500 de ani de la moartea celebrului pictor renascentist, Rafael.

Drumul Matasii din Asia Centrala. O regiune altadata bogata datorita turistilor si comertului, Drumul Matastii din Asia Cntrala, revine in atentia lor. Orasele antice, pietele animate si peisajele salbatice de aici atrag din ce in ce mai multa lume. cei care isi doresc deci aventura pe unul din cele mai celebre dtumuri de aici, trebuie neaparat sa vina in acest loc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?