Top filme care au foarte puține dialoguri

Altadata, filmele mute erau foarte la moda. Posibilitatea de a inregistra si de a difuza sunetul nu exista. Dar, in zilele noastre, aceaste tehnologie a evoluat foarte mult si noi nu putem decat sa ne bucuram de asta. Dar mai exista, totusi, pe piata, filme care au foarte putin dialoguri. Sa vedem care sunt acestea.

Dunkirk. « Dunkirk » este filmul ca povesteste cum s-a desfasurat batalia din localitatea cu acelasi nume, din partea de nord a Frantei, la inceputul celui de-al doilea razboi mondial. In primavara anului 140, soldatii britanici care se aflau in Europa se aflau pe plaja Dunkirk pentru a fi repatriati in Anglia. Bombele si gloantele care sunt peste tot reprezinta principala coloana sonora a filmului.

The Shape Of Water. Aceasta fabula romantica, implicand si o creatura extraterestra se multumeste cu foarte putine cuvinte. Elisa, Sally Hawkins, o femeie surdo-muta se indragosteste de creatura acvatica care este tinuta in laboratorul unde aceasta face curatenie. Gesturile, muzica, emotia si sentimentele pe care le transmit aceste personaje permit lumii exterioare sa le inteleaga perfect.

In the City of Sylvia. Nu trebuie sa vorbesti spaniola pentru a intelege acest film. Este inutil chiar. Un tanar este obsedat de o frumoasa necunoscuta care i-a cerut pe strada indicatii. Timp de sase ani, acesta se gandeste mereu la ea. Se intoarce in orasul unde aceasta traieste, urca cu ea in acelasi tramvai, frecventeaza aceleasi locuri ca si ea… dar totul in cea mai mare liniste.

All is Lost. Robert Redford are aici rolul unui barbat naufragiat dupa ce vaporul sau s-a scufundat. Trebuie sa infrunte mai multe furtuni, stocul sau de provizii este din ce in ce mai mic si barca de salvare nu ii ofera tocmai cea mai buna protectie. Dupa monologul sau si apelul sau de ajutor, aproape niciun alt cuvant nu mai este pronuntat. Oare va reusi sau nu sa isi salveze viata?

The Tribe. Acest film spune povestea lui Serguei, un adolescent ucrainian, surd, care incearca sa isi gaseasca locul intr-o scoala noua. In acest stabiliment, toata lumea comunica prin intermediul semnelor si niciun cuvant nu este deci pronuntat. O particularitate ciudata- acest film nu are deloc subtitrare. Interactiunile dintre personaje nu se pot deci intelege atat de usor decat daca stii libajul semnelor ucrainian. Dar totusi, anumite scene sunt universal de inteles.

Under the Skin. In acest film, Scarlet Johansson are rolul unui extraterestru care a luat in posesie corpul unei femei si care invata cum sa se comporte, invata deci limbajul dar comunica inainte de toate prin gesturi si expresii.

Shaun the Sheep. Un film de animatie cu o oaie pe post de personaj principal si care nu are deloc dialog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *