Samsung Galaxy Note 10 Plus vs. Huawei P30 Pro – care este cel mai bun?

Anul acesta este pentru prima data cand gama Galaxy Note are parte de lansarea a doua versiuni, Note 10 si Note 10 Plus. Note 10 Plus este teoretic versiunea mai performanta a lui Note 10. Cel mai aproape concurent din gama premium de Galaxy Note 10 Plus este Huawei P30 Pro, chiar daca a fost lansat cu cateva luni inainte de acesta.

Design. Din punct de vedere estetic, Samsung Galaxy Note 10 Plus este o veritabila reusita. Partea din fata este rezerrvata aproape in intregime magnificului ecran OLED, marginile extrem de fine iti lasa impresia ca tii in mana un televizor in miniatura. Cat despre Huawei P30 Pro, acesta se inspira de la modelul P20 Pro si propune un look borderless insa cu un breton si cu margini mai fine. Ambele telefoane beneficiaza de un design extrem de calitativ.

Ecran. An de an, Samsung isi echipeaza telefoanele cu cele mai bune ecrane de pe piata si Samsung Galaxy Note 10 Plus nu face exceptie de la aceasta regula. Expertul DisplayMate ii confera un ecran aproape perfect. Este vorba despre un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inchi care afiseaza o rezolutie QHD+. P30 Pro este echipat cu un ecranAMOLED de 6,47 inchi afisant o rezolutie Full HD+. Ecranul lui Samsung Galaxy Note 10 Plus este cel mai bun de pe piata.

Performante. Galaxy Note 10 Plus beneficiaza de prezenta unui Android 9.0 Pie cu One UI. Aceasta interfata noua lansata la inceput de an de catre constructor este mai mult decat binevenita pentru a inlocui Samsung Experience care a inceput sa faca riduri odata cu trecerea timpului. Si S Pen beneficiaza de un design nou nout. Si P30 Pro beneficiaza de Android 9.0 Pie insa cu interfata EMUI 9. Note 10 Plus isi imbunatateste performantele comparativ cu Note 10 datorita integrarii unui SoC Exynos 9825 spre deosebire de 9820 clasic, sprijinit de 12 GB memorie vie. P30 Pro este echipat cu HiSillicon, Kirin 980, insotit de 8GB memorie vie.

Aparat foto. Formula lui Samsung Galaxy Note 10 Plus se schimba comparativ cu predecesorul sau, Note 9. Are patru aparate foto spre deosebire de 2 – unul principal de 12 mpx, un al doilea ultra unghi larg de 16mpx, un al treilea teleobiectiv de 12 mpx si un ToF. Huawei a fost mereu campion in materie de aparate foto. Si P30 Pro are un modul cu patru aparate foto – unul principal de 40mpx, un al doilea ultra unghi larg de 20mpx, un al treilea teleobiectiv de 8mpx si un senzor ToF.

Samsung Galaxy Note 10 Plus este disponibil la un pret de 1109 euro in timp ce Huawei P30 Pro este comercializat incepand cu 999 de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?