Lucruri interesante, mai puțin cunoscute despre telefoanele mobile

Toata lumea are in prezent cel putin un smartphone. Cu toate acestea, exista foarte multe lucruri interesante pe care oamenii nu le stiu despre aceste device-uri. In randurile de mai jos se poate gasi o serie de curiozitati foarte interesanta despre telefoanele mobile!

1. In Japonia, mai bine de 90% dintre telefoanele mobile sunt impermeabile, intrucat tinerii nu se pot desparti de ele nici macar in dus.

2. Din greseala, peste 100.000 de telefoane mobile sunt aruncate anual in toaleta in Marea Britanie.

3. Cel mai vandut telefon mobil din istoria acestui tip de device este Nokia 1100: imediat dupa lansare, compania a vandut peste 250 de milioane de exemplare.

4. Primul telefon mobil care a fost pus in vanzare in Statele Unite ale Americii in anul 1983 costa nu mai putin de 4.000 de dolari bucata.

5. Primul telefon mobil din lume cantarea 1,179 kilograme. Autonomia bateriei permitea o singura convorbire telefonica de 20 de minute.

6. In China exista mai multi utilizatori de Internet pe device-uri mobile decat pe calculatoare.

7. In medie, utilizatorii de telefoane mobile isi deblocheaza device-urile de 110 ori pe zi.

8. In Finlanda, aruncarea telefonului mobil a devenit deja un sport adevarat.

9. Telefoanele mobile contin, in medie, de 18 ori mai multe bacterii decat se pot gasi pe manerele de la toaleta.

10. In mod oficial, deja exista o boala referitoare la telefoane: este vorba despre frica de a trai fara telefonul mobil. Ea se numeste nomofobie.

11. Primul sms care a fost vreodata trimis de pe un telefon mobil continea mesajul ,,Happy Christimas”. Acesta a fost trimis de catre inginerul Neil Papworth directorului Vodafone de la acea vreme, Richard Jarvis pe data de 3 decembrie 1992.

12. Foarte multi oameni din lume au ajuns sa aiba probleme in a dormi normal noaptea din cauza radiatiilor de la telefoanele mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *