Force of Nature: când Mel Gibson joacă in filme din categoria B

Force of Nature, noul film al lui Michael Polish, in care joaca Mel Gibson si Emile Hirsch a inceput sa fie difuzat de Amazon Prime Video. Ocazia perfecta de a vorbi despre acest film din categoria B care a starnit numeroase polemici in momentul lansarii in Statele Unite ale Americii.

Michael Polish este un realizator american relativ necunoscut caruia ii datoram filme precum For Lovers Only sau The Smell of Succes. De data aceasta revine cu un film de actiune in care rolurile principale le apartin actorilor Mel Gibson si Emile Hirsch. Force of Nature povesteste cum un politist care are sarcina de a proteja locuitorii unei cladiri ramane captiv in urma unui teribil uragan. De parca lucrurile nu ar fi suficient de complicate, acesta este si momentul ales de un grup de hoti pentru a recupera o suma imensa de bani din acea cladire.

In urma cu cateva luni cand a fost lansat in SUA, Force of Nature a fost intens criticat. A fost criticat in special datorita faptului ca actiunea filmului are loc in timpul uraganului Maria, care a provocat moartea a 3000 de persoane in Puerto Rico, in septembrie 2017. Presa internationala a aratat cu degetul aceasta exploatare a unei catastrofe naturale mortale, considerand-o drept un afront fata de victime.

Intr-o vreme, numele de Mel Gibson rima cu capodopere din cinematografia americana. Insa, de la o vreme, actorul joaca mai mult in filme din categoria B, unele mai banale decat altele. In varsta de 65 de ani, se pare ca actorul nu isi mai gaseste locul in filme excelente de actiune. Cu toate acestea, Force of Nature are un punct de plecare destul de intrigant. Ar fi putut oferi un concept salvator si placut. Ideea nu este una deloc rea. Insa, punandu-l pe Mel Gibson sa infrunte gasca de hoti pune uraganul pe un plan secund. Pe hartie totul suna bine. Insa, in practica, lucrurile nu stau atat de bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *