Ești dependent de rețelele sociale? Iată câteva sfaturi care să te ajute

Toata lumea simte la un moment ca folosirea retelelor sociale devine problematica sau exagerata putin.

Simti si tu asta si ca esti din ce in ce mai dependent de retelele sociale? Nu reusesti sa te desparti de ecranul telefonului? Il iei in mana la orice sunet sau notificare? Vrei sa verifici ceasul si pana la urma te trezesti ca navigezi din nou pe Facebook? Iata cateva sfaturi care sa iti vina in ajutor.

Fa o pauza. Atata timp cat nu ne indepartam, nu putem sti ce se intampla cu noi daca stam departe. Sau daca putem macar sa stam departe. Acest prim pas va permite un moment de reflexie cu privire la ce se intampla in spatele utilizarii, pe care poate o consideram uneori sau poate tot timpul, abuziva. Si ar trebui sa luam notite- « oare ne e teama ca vom pierde ceva atunci cand nu suntem conectati? » « Oare ne simtim foarte singuri si izolati? » E interesant de vazut raspunsul pe care fiecare persoana il are de dat. Important este insa sa te folosesti de ele pe post de ghid personal si pe post de instrumente pentru a elabora unele strategii pentru a putea diminua utilizarea retelelor sociale.

Continua mai apoi prin dezactivarea notificarilor si privileagiaza serviciile, care prin designul si functiile lor iti respecta atentia si nu o suprsolicita.

Supravegheaza tentatiile pe care ti le da telefonul tau smartphone. Daca simti cumva o lipsa atunci cand nu il butonezi, observa mai bine ce se intampla cu tine si in tine.

Interzice folosirea telefonului smartphone in anumite plaje orare sau in anumite locuri- in dormitor, la masa, inainte de micul dejun…

Inlocuieste teama de a nu rata ceva cu sentimentul de multumire ca nu te preocupa unele lucruri inutile. Este mai interesant ce se intampla cu tine, in tine si cu cei dragi care sunt in jurul tau.

Ce vei castiga daca te vei indeparta de retelele sociale?
– mai mult timp. In loc sa iti tot butonezi telefonul pentru a trece timpul, poti invata sa inlocuiesti asta cu alte activitati. Poti citi o carte sau te poti gandi la planurile de viitor, de exemplu.
– te vei bucura de mai multa productivitate. Retelele sociale si telefonul te pot intrerupe in mod constant din ceea ce faci. Daca vei renunta la ele sau le vei ignora, eficienta se va imbunatati cu siguranta.
– vei trai momentul prezent. Scoate nasul din telefon si profita de lumea din jur. Iti vei stimula creativitatea si te vei redescoperi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?