Cum poți prepara leguma broccoli pentru a profita din plin de nutrienți săi?

Broccoli este o leguma celebra in lumea intreaga, datorita numeroaselor sale virtuti pentru corp. Sa mananci deci broccoli este un lucru excelent pentru sanatate.

Actiunea sa anti-inflamatorie, proprietatile sale anti-cancerigene si puternica sa actiune alcalinizanta ajuta la ameliorarea starii de sanatate si a organismului in general.

Acest aliment este considerat unul complet si foartte nutritiv, dat fiind faptul ca este o importanta sursa de vitaminele E si C, de betacaroten si flavonoizi, de izotociantii, de compusi sulfurosi, de fibre dietetice si luteina. In plus, contine foarte putine calorii.

Si totusi, foarte multa lume nu stie care este cea mai buna modalitate in care se poate prepara aceasta leguma si au tendinta de a mnca doar floarea sau partea superiaoara a legumei.

Ramurile de la broccoli contin o mare cantitate de fibre, mult mai importante decat cele continute de flori. In plus, frunzele contin si betacaroten, intr-o cantitate mai mare decat ramurile sau florile de broccoli.

Cum poti introduce leguma broccoli in regimul tau alimentar?

Gustul ramurilor de broccoli este unul usor dulce si delicios. Le poti consuma inlaturand partea de sus, stratul exterior si taindu-le in bucatele.

Pentru o preparare adecvata, va trebui insa sa pui ramurile la fiert inainte de flori deoarece au nevoie de mai mult timp de preparare.

Frunzele de broccoli sunt cel mai adesea neglijate, deoarece nu se stie ca sunt o parte importanta a legumei, care este foarte bogata in nutrienti.

Frunzele sunt caracterizate printr-un nivel foarte ridicat de betacaroten, care este un antioxidant, capabil sa reduca riscurile de a suferi de cancer de san, dar si de posibilitatea de a suferi de degenerescenta maculara, odata cu inaintarea in varsta.

Sunt in acelasi timp si surse foarte bune de vitamina A, deci excelente pentru a intari sistemul imunitar si a proteja vederea.

Doar 30 de grame de frunze de broccoli pot furniza in jur de 44% din cantitatea necesara de vitamina C zilnic. Frunzele de broccoli se pot prepara ca si florile, dar cea mai buna modalitate in care se pot prepara este la cuptor, sotate sau pe vapori.

Trebuie sa stii insa cum sa prepari leguma broccoli la cuptor, pentru a putea profita din plin de toti nutrientii sai. Trebuie sa folosesti un vas adaptat prepararii pe vapori, in care sa tii leguma 15 minute.

In plus, leguma broccoli este delicioasa alaturi de rosii si de spanac, alaturi de alte legume adica pline de vitamine si de beneficii pentru sanatate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?