Chestii pe care nu le știai despre România

Realizatorul site-ului truenomads.com a realizat un top cu cele mai interesante lucruri pe care le-a aflat despre România după ce a vizitat țara noastră. „Nu auzisem mai nimic despre România înainte să o vizitez, dar am aflat o mulțime de lucruri în momentul în care am ajuns acolo. Cu siguranță sunt foarte bucuros că am ajuns să văd și să cunosc această țară minunată în care am stat aproape 2 luni!”.

În continuare niste lucruri pe care nu le stiai despre Romania

1. Cele mai cunoscute romane, inspirate de locuri din România, sunt „Castelul din Carpați” de Jules Verne și „Dracula” de Bram Stoker.

2. România este pe locul nouă în lume în ceea ce privește producția de vin.

3. Bancnonta românească de 10 bani pusă în circulație în 1917 este cea mai mică bancnotă din lume printată vreodată. Dimensiunile ei sunt de 2,75 x 3.80 cm.

4. Motorul modern cu reacție a fost inventat de inventatorul bucureștean Henri Coandă în 1910.

5. Rețeaua de transport în comun din Bucuresti este a patra cea mai mare din Europa.

6. Soprana Alma Gluck, prima artistă lirică ce a reușit să vândă 1 milion de înregistrări, s-a născut în București pe 11 mai 1884.

7. În Brașov se găsește cea mai mare biserică în stil gotic dintre Viena, Austria și Istanbul, Turcia:Biserica Neagră.

8. Castelul Peleș a fost primul castel din Europa care a fost în întregime luminat cu curent electric. Energia electrică era produsă de instalația proprie a castelului. Sistemul de încălzire al castelului a fost construit în 1888 și este funcțional și astăzi.

9. Al doilea glaciar subteran ca mărime din Europa, Ghețarul din Peștera Scărișoara, se găsește sub Munții Bihor din România. Are un volum de 75 000 de metri cubi și are o vechime de peste 3 500 de ani.

10. Sursa de inspirație pentru Contele Dracula, personaj creat de Bram Stoker, a fost domnitorul Vlad Țepeș, nume provenit din cauza faptului că îi trăgea în țeapă pe dușmanii săi și îi lasă așa de-a lungul drumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *