Cele mai importante combinații de taste de pe tastatură pentru editare de text

Unii oameni se ocupa in mod constant cu scrierea de documente, altii pur si simplu le scriu din obligatie, insa indiferent de frecventa folosirii computerului sau a laptopului in acest scop, utilizatorii au nevoie sa stie cele mai improtante combinatii de taste pentru o eficienta sporita.

Fie ca posteaza pe Facebook sau redacteaza un document in Word, fie ca isi scriu notite in Wordpad sau scriu un mail in Chrome, utilizatorii trebuie sa isi insuseasca cele mai frecvente combinatii de taste, de la stergerea rapida a unui cuvant pana la copierea acestuia sau editarea modului de scriere.

Asadar, CTRL este o tasta foarte importanta care, impreuna cu Backspace va sterge cuvantul anterior, iar impreuna cu Delete va sterge cuvantul urmator. Din punct de vedere al editarii, copierea textului se face prin combinatia Ctrl si C iar decuparea prin Ctrl si X.

Un lucru binecunoscut este si combinatia Ctrl cu V, pentru lipirea textului selectat sau Ctrl si Z pentru a anula ultima actiune.

Mai mult decat atat, Ctrl este folosit si pentru a formata textul. In combinatie cu B, il ingroasa, in combinatie cu I transforma cuvintele selectate in format italic si in combinatie cu U le subliniaza.

Functiile mai avansate ale tastaturii se obtin prin alte combinatii de cuvinte, spre exemplu, Ctrl si F permite navigarea in vederea cautarii unor informatii iar Ctrl si S salveaza documentul.

Pentru a deschide un document nou fara a pune mana pe mouse, se recomanda combinatia Ctrl si N iar pentru a deschide meniul File este suficienta combinatia Alt si F. Alt si E deschide Editarea, in vreme ce Alt si V deschide meniul View.

Combinatiile de taste sunt usor memorabile, sunt foarte utile si scutesc utilizatorii de foarte mult timp pierdut. Practic, se pot descurca foarte bine fara sa foloseasca prea mult touchpad-ul sau mouse-ul si isi pot petrece mai putin timp scriind, editand, corectand documente si mai mult timp relaxandu-se. Cu siguranta aceste combinatii de taste se vor dovedi foarte utile in orice moment al redactarii documentelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *