Cele 7 etape ale fericirii conform culorilor chakra

Chakra este un cuvant de origine Indiana. Se refera la rotile sau la discurile asemanatoare cu soarele. Dar chakrele sunt puncte ale corpului care desemneaza jonctiunile canalelor de energie. Sunt reprezentate prin diferite culori si au drept rol ameliorarea sanatatii psihice. Dar ajuta in acelasi timp si la construirea dezvoltarii personale si spirituale.

Fericirea poate sa fie deci relativa sanatatii chakrelor noastre. Iata deci care sunt etapele de urmat pentru a fi conform lor, cei mai fericiti.

Mai putina teama, mai multa iubire. Este vorba despre chakra rosie. Aceasta se afla la nivelul coloanei vertebrale si reprezinta fundamentul actelor noastre. Iar atunci cand ne construim viata pe temeri, ne vom confrunta cu din ce in ce mai multe. Daca ne construim viata pe iubire, vom avea din ce in ce mai multa iubire si la final, fericire.

Plange-te mai putin, apreciaza mai mult. Chakra portocalie, numita si chakra sacra se afla in partea inferioara a abdomenului. Reprezinta capacitatea de a accepta altii si conexiunea. Este chakra relatiilor. Si acestea vor fi mult mai bine daca ne gandim in fiecare zi sa ne plangem mai putin si sa apreciem mai mult lucrurile.

Priveste mai putin, actioneaza mai mult. Chakra galbena este numita si chakra plexului solar. Se afla in partea superioara a abdomenului si reprezinta capacitatea noastra de a fi increzatori si de a avea un anumit control asupra vietii noastre. Iar in viata de zi cu zi, avem obiceiul de a privi mai mult si nu de a actiona. Lucrurile trebuie insa sa se schimbe.

Judeca mai putin, accepta mai mult. Chakra verde este numita si chakra inimii. Se afla deasupra inimii. Desemneaza capacitatea noastra de a iubi. Verdele este inima, adica o iubire neconditionata pentru noi si pentru cei din jur.

Vorbeste mai putin, asculta mai mult. Aceasta chakra se afla la nivelul gatului, de culoare albastra si reprezinta capacitatea noastra de a comunica. Dar comunicarea nu inseamna doar vorbe, ci si capacitatea de a asculta.

Enerveaza-te mai putin, zambeste mai mult. Chakra in nuante de violet este cea care ne desemneaza intuitia. Daca zambim mai mult si cei din jurul nostru ne vor zambi si ei la randul lor. Daca gandim pozitiv, vom fi deschisi pentru mai multa pozitivitate in jurul nostru.

Gandeste mai putin, simte mai mult. Albul reprezinta chakra coroanei, legatura noastra cu Dumnezeu si cu Universul. Atata timp cat ne putem ruga, putem medita putem resimti inca veselia si conexiunea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?