6 greșeli pe care toată lumea le face cu apa de la robinet sau din sticlă

Fie ca vine de la robinet, fie ca o cumparam in sticla, consumam foarte des apa, fara sa ne punem anumite intrebari. Si totusi, exista unele erori pe care nu ar trebui sa le comiti. Descopera care sunt acestea, citind acest articol.

Bei apa de la robinet, fara sa iti iei anumite precautii, dupa o absenta mai lunga. Atunci cand un robinet nu a fost deschis de ceva vreme, ar trebui sa fii cat mai prudent. Apa poate ca a stagnat in canalizare deci ar trebui sa o lasi cateva minute bune sa curga pentru a putea evacua impuritatile.

Folosesti apa calda de la robinet pentru a gati. Te grabesti si vrei ca pastele sa fie gata mai repede. Umpli in acest caz oala in care le fierbi cu apa calda? Mare greseala. Da, poate ca vei castiga mai mult timp, dar vei favoriza in acelasi timp si propagarea germenilor si dizolvarea metalelor daca apa a stagnat. Ai rabdre deci si umple oala cu apa rece.

Bei o sticla cu apa deschisa de foarte multa vreme. Nu lasa deci sticla cu apa pe noptiera mai mult de o saptamana. Deoarece dupa prima deschidere, se pot dezvolta micro-organisme. O sticla deschisa cu apa nu se recomanda astfel sa se pastreze mai mult de 24 de ore.

Refolosesti sticlele de plastic. Nu degeaba se recomanda sa folosim cat mai multe sticle de plastic. Acestea au un impact ecologic si nu au nimic igienic. Ar trebui deci sa incerci sa nu mai consumi sticle de plastic.

Pui apa calda in contact cu plastic. Mai multe studii au ajuns la concluzia ca atunci cand plasticul este foarte cald, elibereaza substante toxice. Deci nu pune apa calda in contact cu acest material.

Nu iti cureti recipientele de apa. Ai optat pentru un recipient de apa din sticla sau din inox? Foarte bine, dar nu suficient daca nu le cureti asa cum trebuie. Pentru o igiena impecabila, ar trebui sa le cureti si sa le clatesti in fiecare zi, folosind apa, otet sau detergent de vase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?