4 alimente care te ajută să nu îți pierzi motivația

Motivatia ta…o mananci! Dar cel mai mare inamic al motivatiei tale il reprezinta oboseala, fie ca e fizica, fie ca e mentala. Dar alimentele care iti stimuleaza motivatia te ajuta sa iti regasesti energia necesara pentru a te antrena mai mult sau a face alte activitati interesante.

Goji. Goji este foarte pe placul sportivilor, dar nu numai. Este considerat un aliment adapotogen, adica mareste capacitatile corpului de a se adapta atunci cand se afla in situatii de stres. In plus, poate mari toleranta la efort si rezistenta. Vei trai eforturile pe care le depui intr-o maniera mai pozitiva si nu iti vei pierde motivatia. Consumand goji, vei inlatura starea de oboseala, iti vei ameliora somnul si memoria.

Rozmarinul. Nu, nu este vorba despre a consuma frunze de rozmarin, ci despre a integra rozmarinul in preparatele tale. Acesta le va aromatiza si va actiona in mod favorabil asupra sanatatii si motivatiei tale.

Aceasta iarba aromatica este compusa din flavoinoizi, antioxidati care favorizeaza circulatia sanguina, mai ales la nivelul creierului. Are proprietati stimulante si in ceea ce priveste atentia. Deci vei fi apt mental in ceea ce priveste depunerea de efort.

Rozmarinul are un efect excelent anti-oboseala, putand regla somnul si scazand nivelul de stres. Daca iti vine greu sa iti gasesti motivaia, prepara o infuzie de rozmarin. Dar se poate folosi si in preparatele pe baza de peste sau legume.

Broccoli. Este un aliat de pret pentru sportivi si nu numai. Este foarte bogat in vitamine si antioxodanti. Aduce un nivel foarte ridicat de vitamina C pentru a te simti plin de energie, dar este si o sursa excelenta de minerale. Iar o carenta in minerale, duce la stari de oboseala in organism.

Uleiul de cocos. Contine grasimi santurate sanatoase si vine cu un plus de energie pentru organism. Va fi metabolizat de catre ficat pentru a fi restituit sub forma de energie. Deci cu ajutorul lui, iti poti pastra motvatia si vei avea un nivel ridicat de energie.

Poti inlocui uleiul de masline cu uleiul de cocos sau poti inlocui untul din preparate cu el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?